Cheesecake de Guayaba
Cheesecake de Guayaba
Here is my recipe. But if you want a visual step by step instruction visit my YouTube channel at Lelita’s Cuban Kitchen. It’s a lot of ingredients but believe me it’s well worth it. I absolutely love love love Cheesecake & wanted to share it with you. I love cooking and it’s very therapeutic. Cooking is an activity that you can teach your children & you’ll leave them with life lessons that’ll never forget. I hope you guys try my recipe and if you do please leave a comment below and let me know how it turned out. Follow me on Facebook group.
Ingredients
- 1 and 1/2 packs Maria cookie
- 4 bars of cream cheese
- 1/4 cup sour cream
- Guava paste
- 5 eggs
- 1 tsp Vanilla
- Pinch of salt
- 1 cup of sugar
- 1/4 cup of sugar
- 1/4 cup of wheat flour
Instructions:
- Put the cookies in a Food processor, with melted butter and sugar. Blend together until you get a crumbly dough. You can use a blender or put the cookies in a Ziploc and crumble it.
- Once you get a crumbly consistency then remove the crumbs. You’ll know when the crumbs are ready they’ll be sticking together. Pour them in the your baking pan.
- To make the perfect Cheesecake you need to buy a Springform pan. It has a latch that you can open up and it releases from the cake so that you won’t mess the cake up.
- Put your cookie crumbs in the bottom of the pan. To form the base of the cake press the crumbs down with your hands or a cup.
- Bake the base of the cake in a preheated oven at 350 degrees for 8-10 minutes. Don’t bake no longer than that because it’ll crack and burn.
- Add the 4 packs of Cream cheese and the sugar little by little. When you mix the sugar scrape the bowl to mix thoroughly.
- Add the 5 eggs one at a time. Mix well.
- Add 1/4 cup Sour cream, 1 tsp vanilla, the 1/4 cup of flour & a pinch of salt. Mix well.
- Add butter to your Springform pan. Pour batter into your baking pan.
- Next add your baking pan into another large baking pan. Pour boiling water into the larger baking pan to create a water bath or Baño María. Add water half way up the cake pan to prevent the cake from burning or drying out and cracking.
- Add spoonfuls of guava marmalade throughout your cake batter and swirl with a spoon. Don’t over stir. If you use Guava paste add a large chunk about 5 inches into a sauce pan with a 1/4 cup of water. Melt it on medium low and stir occasionally to prevent burning.
- Bake your cake at 450 degrees Fahrenheit for 15 minutes then turn the oven down to 225 degrees Fahrenheit and bake it for 1 hour & 10 minutes. Don’t open the door until the last 30 minutes to check it. If it’s shakes in the middle that’s ok.
- Remove cake and let it rest on a Cooling rack for 1 hour and then after it cools down put it in the refrigerator for 3 hours or over night.
- Remove from refrigerator and place the cake on a counter. Open the latch and lift the outer part of the Springform pan carefully leaving the bottom part on the counter.
- Run your knife under hot water before slicing your cake to prevent crumbs and the cake breaking.
Buen provecho! 😋
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Tarta de queso (Receta en Español)
Ingredientes
• 1 y 1/2 paquetes de galleta María
• 4 barras de queso crema
• 1/4 taza de crema agria
• pasta de guayaba
• 5 huevos
• 1 cucharadita de vainilla
• Pizca de sal
• 1 taza de azúcar
• 1/4 taza de azúcar
• 1/4 taza de harina de trigo
Instrucciones:
1. Poner las galletas en un procesador de alimentos, con mantequilla derretida y azúcar. Mezcle hasta obtener una masa desmenuzable. Puedes usar una licuadora o poner las galletas en un Ziploc y desmenuzarlas.
2. Una vez que obtenga una consistencia desmenuzable, retire las migajas. Sabrás que cuando las migas estén listas, se pegarán. Viértalos en su bandeja para hornear.
3. Para hacer el Cheesecake perfecto necesitas comprar un molde Springform. Tiene un pestillo que puedes abrir y se suelta del pastel para que no lo arruines.
4. Ponga las migas de galleta en el fondo de la cacerola. Para formar la base del pastel, presione las migas hacia abajo con las manos o una taza.
5. Hornee la base del pastel en un horno precalentado a 350 grados durante 8-10 minutos. No hornee más que eso porque se agrietará y se quemará.
6. Agrega los 4 paquetes de queso crema y el azúcar poco a poco. Cuando mezcles el azúcar, raspa el bol para mezclar bien.
7. Agregue los 5 huevos uno a la vez. Mezclar bien.
8. Agregue 1/4 taza de crema agria, 1 cucharadita de vainilla, 1/4 taza de harina y una pizca de sal. Mezclar bien.
9. Agregue mantequilla a su molde Springform. Vierta la masa en su molde para hornear.
10. A continuación, agregue su molde para hornear en otro molde para hornear grande. Vierta agua hirviendo en la bandeja para hornear más grande para crear un baño de agua o Baño María. Agregue agua hasta la mitad del molde para pasteles para evitar que el pastel se queme o se seque y agriete.
11. Agregue cucharadas de mermelada de guayaba a la masa de su pastel y revuelva con una cuchara. No revuelva demasiado. Si usa pasta de guayaba, agregue un trozo grande de aproximadamente 5 pulgadas en una cacerola con 1/4 taza de agua. Derrítalo a fuego medio bajo y revuelva ocasionalmente para evitar que se queme.
12. Hornee su pastel a 450 grados Fahrenheit durante 15 minutos, luego baje el horno a 225 grados Fahrenheit y hornee durante 1 hora y 10 minutos. No abra la puerta hasta los últimos 30 minutos para comprobarlo. Si se sacude en el medio, está bien.
13. Retire el pastel y déjelo reposar en una rejilla para enfriar durante 1 hora y luego, cuando se enfríe, colóquelo en el refrigerador durante 3 horas o toda la noche.
14. Retire del refrigerador y coloque el pastel en un mostrador. Abra el pestillo y levante con cuidado la parte exterior del molde Springform dejando la parte inferior sobre la encimera.
15. Pase el cuchillo por agua caliente antes de cortar el pastel para evitar que se rompan las migas y el pastel.
Buen provecho ! 😋
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