Arroz frito
Arroz frito is a typical Cuban dish. People usually are confused with this Cuban dish because Fried rice is usually associated with the Chinese. Well, did you know that the Chinese migrated to Cuba to work as Laborers? They fused their flavors with Cuban flavors hence Arroz frito, Pollo a la barbacoa as well some other dishes.
Ingredients
1 & 1/2 cooked rice (cold)
1 pc ginger
2 garlic cloves
1 carrot
1 Scallion
1/4 cup Bean sprouts
1/2 red & green peppers
1/2 onion
2 eggs
1 chicken breast
1/4 cup ham
1/4 cup Shrimps
2 Tbsp Oyster sauce (optional )
Olive oil
Garlic powder
Onion powder
Salt & pepper to taste
1. Add 1 Tbsp oil to a pan. Add beaten eggs & scramble them. Set them aside.
2. Add 1 Tbsp oil and stir fry the chicken until chicken is done (white and no loner pink). Remove & set aside.
3. Stir fry shrimps. If you’re using precooked then just fry for a minute. If raw stir fry until they’re pink & opaque. When done set aside.
4. Add ham & stir fry for 1 minute then remove & set aside.
4. Add 1 Tbsp oil and add all of the vegetables. Stir fry about 2 minutes. Remove & set aside.
5. Add 1 Tbsp of oil and add the rice. Break up clumped rice. Add Soy sauce & Oyster sauce (optional). Mix rice until all the rice is brown. stir fry rice for about 2 minutes and then add all of the ingredients together. Mix well.
6. Remove from stove & serve with any meat of your chosen. Goes well with fried chicken,pork chops or fish.
Buen provecho! 😀
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(RECETA EN ESPAÑOL)
El arroz frito es un plato típico cubano. La gente suele confundirse con este plato cubano porque el arroz frito suele asociarse con lo chino. Bueno, ¿sabías que los chinos emigraron a Cuba para trabajar como jornaleros? Fusionaron sus sabores con sabores cubanos, por lo tanto, Arroz frito, Pollo a la barbacoa y algunos otros platos.
Ingredientes
1 y 1/2 arroz cocido (frío)
1 pieza de jengibre
2 dientes de ajo
1 zanahoria
1 cebolleta
1/4 taza de brotes de soja
1/2 pimientos rojos y verdes
1/2 cebolla
2 huevos
1 pechuga de pollo
1/4 taza de jamón
1/4 taza de camarones
2 cucharadas de salsa de ostras (opcional)
Aceite de oliva
Polvo de ajo
Cebolla en polvo
Sal y pimienta al gusto
1. Agregue 1 cucharada de aceite a una sartén. Agregue los huevos batidos y revuélvalos. Déjalos a un lado.
2. Agregue 1 cucharada de aceite y saltee el pollo hasta que esté cocido (blanco y no más rosado). Retirar y reservar.
3. Saltee los camarones. Si está usando precocinados, solo fríalos por un minuto. Si están crudos, saltee hasta que estén rosados y opacos. Cuando termine, reserve.
4. Agregue el jamón y saltee durante 1 minuto, luego retírelo y déjelo a un lado.
4. Agregue 1 cucharada de aceite y agregue todas las verduras. Rehogar unos 2 minutos. Retirar y reservar.
5. Agregue 1 cucharada de aceite y agregue el arroz. Rompe el arroz grumoso. Agregue salsa de soya y salsa de ostras (opcional). Mezcle el arroz hasta que todo el arroz esté dorado. saltee el arroz durante unos 2 minutos y luego agregue todos los ingredientes juntos. Mezclar bien.
6. Retire del fuego y sirva con cualquier carne de su elección. Va bien con pollo frito, chuletas de cerdo o pescado.
Buen provecho! 😀
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