Tres leche de pan
This delicious dessert is very economical to make because you can use ingredients already in your kitchen. Bread pudding is a dessert enjoyed all around the world and the main ingredients are bread, milk, sugar &’raisins. Some make it with it without raisins. There are recipes where Brandy is added to it. You can top it with whipped cream, Icecream or eat it alone.
📌 (RECETA EN ESPAÑOL ESTA BAJO)
Ingredients:
* 2 cups or 500 grams bread
* 2 cups milk
* 1 can Condensed milk
* 1 can Evaporated milk
* 4 eggs
* 1 tsp vanilla
* 2 Tbsp melted butter
* 1 tsp cinnamon powder
* 1/2 cup raisins
* 1 cup sugar
1. Bread break into pieces. Pour all of the milk in the bowl with the bread & add the rest of the ingredients. Mix well.
2. Make a caramel sauce by heating the 1 cup of sugar with 1/4 cup water. When the sugar water thickens and turns brown remove it from the stove and immediately pour it into the baking dish. Let cool for 5 minutes or so.
3. Pour bread & milk mixture into baking dish. Cover with foil.
4. Put baking dish into another pan and add water 1/2 way up baking dish to create a water bath (Baño Maria) to prevent bread pudding from burning.
5. Bake at 350 degrees for 1 hour & 15 minutes or more.
6. Check with tooth pick to see if it comes back dry. If still wet bake a few more minutes. When it’s ready remove from oven. Let it sit for about 1 hour. 7. Run a knife along edges of pudin de pan and put a plate on top of the baking dish and flip it.
Enjoy with whip cream, Ice cream or caramel sauce on top. Buen provecho!
***********************************
Pudín de pan con tres leches (Español)
* 2 tazas o 500 gramos de pan
* 2 tazas de leche
* 1 lata de leche condensada
* 1 lata de leche evaporada
* 4 huevos
* 1 cucharadita de vainilla
* 2 cucharadas de mantequilla derretida
* 1 cucharadita de canela en polvo
* 1/2 taza de pasas
* 1 taza de azúcar
• Parta el pan en pedazos.
• Vierta toda la leche en el recipiente con el pan y agregue el resto de los ingredientes. Mezclar bien.
• Haga una salsa de caramelo calentando 1 taza de azúcar con 1/4 taza de agua. Cuando el agua azucarada se espese y se dore, retírela de la estufa e inmediatamente viértala en la fuente para hornear. Dejar enfriar durante 5 minutos más o menos. Vierta la mezcla de pan y leche en una fuente para hornear. Cubrir con papel aluminio.
• Coloque la fuente para hornear en otra fuente y agregue agua hasta la mitad de la fuente para hornear para crear un baño de agua (Baño María) para evitar que se queme el budín de pan.
• Hornee a 350 por 1 hora y 15 minutos o más. Verifique con un palillo para ver si vuelve seco. Si aún está húmedo hornear unos minutos más. Cuando esté listo retirar del horno. Déjalo reposar durante aproximadamente 1 hora.
• Pase un cuchillo por los bordes del pudin de pan y coloque un plato encima de la fuente para hornear y voltéelo.
• Disfrútelo con crema batida, helado o salsa de caramelo encima. Buen provecho!
Comments
Post a Comment