Arroz con leche de coco (English & Spanish)

 

(Receta en Español abajo)

Arroz con leche “rice pudding” is a traditional dessert  in Cuba. Adding coconut takes it to a higher level. This dessert is very popular throughout Latin America, the Carribean and throughout the world. There are a million ways to make this dessert. It’s really quick & easy to make. 

VIDEO ON YOUTUBE 

Ingredients: 

• 1 & 1/2 cup cooked rice

• 7 oz Cream of Coconut

• 1 can evaporated milk

• 1/2 cup grated coconut flakes

• 1 cinnamon stick

• 1 tsp vanilla

• 1 tsp Cinnamon powder

• few lime peels

• some raisins (optional) 

•  1/2 can of condensed milk

1. Used left over rice or you can make rice as per the instructions on the package.

2. To the cooked rice add all of the milk,  cinnamon stick, lime peel, grated coconut, raisins (optional). Add a pinch of salt. Cook on medium low flame. Constantly stir it to prevent burning it. 

3. Once thickens lower the flame to low. Add vanilla. Continue stirring. After 40-45 minutes it should be ready. 

4. Serve it with a little cinnamon & coconut flakes on top. 

🥣🥣🥣🥣🥣

RECETA

Arroz con leche hecho con coco.  Este postre se elabora en toda América Latina, el Caribe y en todo el mundo.  Hay un millón de formas de hacer este postre.  Soy mi blog, te mostraré cómo hago el mío.

Ingredientes:

 • 1 y 1/2 taza de arroz cocido


 • 7 oz de crema de coco


 • 1 lata de leche evaporada


 • 1/2 taza de hojuelas de coco rallado


 • 1 rama de canela


 • 1 cucharadita de vainilla


 • 1 cucharadita de canela en polvo


 • algunas cáscaras de lima


 • algunas pasas (opcional)


 • 1/2 lata de leche condensada


 1. Usa arroz sobrante o puedes hacer arroz según las instrucciones del paquete.


 2. Al arroz cocido agregue toda la leche, la rama de canela, la cáscara de lima, el coco rallado, las pasas (opcional).  Añade una pizca de sal.  Cocine a fuego medio bajo.  Remuévelo constantemente para evitar que se queme.


 3. Una vez que espese, baje la llama a baja.  Agrega vainilla.  Continúe revolviendo.  Después de 40-45 minutos debería estar listo.


 4. Sírvelo con un poco de canela y coco rallado encima.




Comments

Popular posts from this blog

Caldo de pollo/ Chicken soup

Cremitas de leche

Potaje de Garbanzos